Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Statistică îngrijorătoare. Doar 3 școli, din cele 54 din Sectorul 5, au autorizație de la ISU. Unele au obținut aviz, dar reabilitarea încă n-a început

Wednesday, 04 November 2020, 16:16 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Iulian Budusan

Alte 13 clădiri deţin aviz de securitate la incendiu şi, pentru a obţine autorizaţia, este necesară efectuarea lucrărilor menţionate în avizul de specialitate de la ISU. 42 de clădiri, dintre care 8 săli de sport, nu au nici autorizaţie, nici aviz, deşi există obligaţia legală de a le obţine. Totodată, 4 imobile care aparţin unităţilor de învăţământ sunt în curs de avizare.

Deşi cele 13 avize au fost obţinute în perioada 2017-2020, nici până în prezent nu au fost executate lucrările în totalitate, astfel încât să poată fi obţinută autorizaţia de securitate la incendiu. Până acum, Primăria Sectorului 5 nu a considerat autorizaţiile ca fiind o prioritate şi nu a alocat fondurile necesare pentru implementarea cerinţelor ISU”, menţionează sursa citată.

Conform Primăriei Sectorului 5, în perioada 2010-2012 au fost reabilitate 20 de clădiri prin Programul de Reabilitare a Infrastructurii Educaţionale din Bucureşti din fondurile Băncii Europene de Investiţii, derulat de Primăria Municipiului Bucureşti. Cu toate acestea, deşi pentru execuţia lucrărilor a fost obţinut aviz ISU, nici până în prezent nu a fost obţinută autorizaţia de securitate la incendiu.

„Primăria Sectorului 5 va evalua situaţia unităţilor de învăţământ şi va întreprinde de urgenţă demersurile necesare pentru obţinerea autorizaţiilor ISU, pentru ca siguranţa elevilor şi a cadrelor didactice să nu fie pusă în pericol. În perioada imediat următoare, vom supune aprobării Consiliului Local o hotărâre pentru a asigura fondurile necesare implementării lucrărilor în vederea respectării măsurilor de securitate la incendiu", se mai arată în comunicat. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL