Start la angajări în aceste 3 domenii

Tuesday, 10 March 2015, 09:25, Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai multe angajări se vor face în următoarele trei luni în sectorul Industriei prelucrătoare. Construcţiile se dezmorţesc, de asemenea, din perspectiva recrutării de personal.

Adaugă părerea ta

Angajatorii români exprimă planuri de angajare optimiste pentru al doilea trimestru al anului 2015, arată Studiul Manpower privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă.

Aproximativ 26% dintre aceștia intenționează să își sporească numărul de angajați în următoarele trei luni, 67% nu prevăd schimbări, și doar 6% au în vedere o scădere de personal, rezultând o Previziune Netă de Angajare de +11%, cea mai puternică din trim. IV/2012 până în prezent.

„În cea mai mare parte a regiunilor și sectoarelor de activitate angajatorii se arată nu doar mai optimiști, ci și mai dinamici, scăzând numărul de companii care adoptă o atitudine prudentă, de expectativă." a declarat Valentin Petrof, directorul general al ManpowerGroup România.

Angajatorii din sectorul Industrie prelucrătoare se dovedesc din nou cei mai optimiști. Previziunea Netă de Angajare din sector, de +28%, este cea mai robustă din ultimele 10 trimestre, și a crescut cu 12 puncte procentuale față de cea exprimată în trim. I/2015.

Cea mai amplă îmbunătățire față de trimestrul anterior, de 15 puncte procentuale, este raportată însă în sectorul Transport, depozitare și comunicații, unde Previziunea de +17% este cea mai optimistă din trim. I/2009 până în prezent.

Perspectivele de angajare sunt mai bune și în sectorul Construcții, angajatorii raportând o Previziune Netă de +16%, cu 12, respectiv 16 puncte procentuale mai puternică decât cea din trim. I/2015, respectiv trim. II/2014.

De altfel, oportunitățile pentru cei aflați în căutarea unui loc de muncă se vor multiplica, în mai mică sau mai mare măsură, în toate sectoarele de activitate, cu excepția celui de Energie electrică, gaze, apă, unde angajatorii raportează singura Previziune negativă din acest trimestru, de -8%, valoare cu 8 puncte procentuale mai slabă decât în trim. I/2015 și cu 12 puncte procentuale sub trimestrul II al anului trecut.

Din punct de vedere regional, perspectivele de angajare sunt pozitive în toate cele opt regiuni ale țări, fiind fie mai puternice, fie stabile raportat la trimestrul trecut. Cea mai mare îmbunătățire, de 18 puncte procentuale, este raportată de angajatorii din regiunea Sud-Vest.

Cele mai puternice intenţii de angajare:

- industria prelucrătoare +28%

- financiar +17%

- transport +17%

-construcţii +16%

- comerţ +16%