Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ape pline de spumă în râul Bega. "Miroase a detergent". Nu e nicio problemă, spune Garda de Mediu

Tuesday, 27 March 2018, 11:28 Sursă: REALITATEA.NET

În urma clipului, prefectul de Timiș a solicitat reprezentanților Gărzii de Mediu să se deplaseze pentru a cerceta situația.

La fața locul s-a deplasat o autospecială de intervenție cu doi subofițeri pentru o misiune de recunoaștere. De asemenea, au fost anunțate Garda de Mediu şi Apele Române Banat, instituții abilitate să intervină în astfel de situații.

Aceștia spun că se află de duminică în dialog cu reprezentanții Apelor Române, care au făcut deja verificări. Conform tion.ro, reprezentanții Apelor Române spun că nu este nicio problemă și că este un fenomen normal, care nu are legătură cu poluarea.

„Nu este niciun fel de problemă din punctul nostru de vedere al Apelor. S-au luat probe și înainte de raportarea evenimentului și după. S-a creat prin scurgere spuma care cade de la barajul de la Uivar, care, în condiții atmosferice și de scurgere a apei, reprezintă o cantitate mai mare sau mai mică. În jurul căderii respective se creează acea spumă. Din toate analizele preluate de colegii mei nu sunt probleme din care putem spune că ar avea un caracter de poluare. Nu are de unde să miroase a detergent, asta ar însemna să fie tone de detergent deversate”, a spus directorul Administrației Bazinale de Apă Banat.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL