Coronavirus - România: 30789 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Speranţe pentru bolnavii de diabet: Un nou medicament, aprobat în Uniunea Europeană

Monday, 11 May 2015, 15:34 Sursă: REALITATEA.NET

Toujeo este o insulină bazală de nouă generație indicată pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 1 și 2.

“Obținerea autorizației de punere pe piață pentru Toujeo în Uniunea Europeană reprezintă un succes major, contribuind la extinderea portofoliului integrat de soluții pentru persoanele cu diabet din Europa”, a declarat Pierre Chancel, Senior Vice-Preşedinte al Diviziei Globale Diabet a Sanofi.

„Toujeo le oferă persoanelor cu diabet, precum şi medicilor, o nouă opțiune pentru gestionarea acestei boli şi reconfirmă angajamentul nostru de a oferi soluții de calitate pentru tratamentul diabetului”, a continuat acesta, citat de doctorulzilei.ro.

Decizia Comisiei Europene de a aproba punerea pe piață a medicamentului Toujeo se bazează pe rezultatele programului de studii clinice EDITION, care include mai multe studii internaționale de fază III, care au evaluat eficacitatea şi siguranța Toujeo, comparativ cu Lantus® (insulină glargin [de origine ADNr] injectabilă, 100 U/ml), la peste 3.500 de adulți cu diabet zaharat de tip 1 sau 2, necontrolați cu tratamentul actual1-6.

Studiile au demonstrat că Toujeo este comparabil cu Lantus în ceea ce privește controlul glicemiei, având un profil de siguranță favorabil.

Autorizația de punere pe piață acordată pentru Toujeo de Comisia Europeană este aplicabilă în cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia, fiind precedată de avizul favorabil acordat de Comitetul pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al Agenției Europene a Medicamentului (EMA), din 26 februarie.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL