Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Specialiștii au găsit planta care poate transforma orice apă într-una potabilă

Thursday, 25 July 2019, 17:38 Sursă: REALITATEA.NET

O echipă de oameni de știință de la Universitatea Carnegie Mellon a încercat să găsească o rezolvare pentru problema extrem de apăsătoare pe care trebuie să o îndure locuitorii din țările sărace. În acest sens, aceștia au reușit deja să facă progrese notabile.

Însă, misiunea lor a fost una foarte dificilă, deoarece au trebuit să obțină apă bună de băut din „piatră seacă". Mai exact, cercetătorii au folosit nisip și plante, care sunt disponibile în multe dintre țările aflate în curs de dezvoltare pentru a produce apă.

Moringa oleifera – planta care ar putea rezolva problema alimentării cu apă potabilă

Procedeul de filtrare se numește „F-sand" și folosește proteine din planta Moringa oleifera, originară din India, care crește în climatele tropicale și subtropicale. Semințele acestuia sunt deja folosite într-o tehnică rudimentară de purificare a apei.

Problema este că această metodă tradițională lasă în urmă cantități mari de carbon organic dizolvat din semințe care permite bacteriilor să se regenereze după doar 24 de ore. Drept urmare, apa obținută este potabilă pentru foarte scurt timp.

Pentru a rezolva această problemă cercetătorii au avut ideea de a combina această metodă de purificare a apei cu particulele de silice, componenta principală a nisipului. Metoda înlătură bacteriile și carbonul organic dizolvat, lucru ce face ca apa să rămână curată și bună pentru consum pentru o mai lungă durată de timp.

De asemenea, nisipul creat poate fi reutilizat după folosirea în procesul de purificare a apei. Bineînțeles, tehnica de purificare este încă în stadiul de testare, însă până în prezent procesul pare a fi unul foarte accesibil din punct de vedere financiar și foarte eficient.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL