Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SpaceX se pregăteşte să lanseze astăzi cea mai puternică rachetă din lume

Tuesday, 06 February 2018, 09:11 Sursă: REALITATEA TV

Lansarea este programată să aibă loc la ora 20:30, ora României, de pe platforma din Florida de unde a decolat şi racheta la bordul căreia se aflau primii oameni care au aselenizat. Cele două propulsoare reutilizabile se vor desprinde de corpul principal al rachetei după lansare şi se vor reîntoarce pe Pământ.

Fondatorul SpaceX, Elon Musk, a confirmat oficial că la bordul navei se va afla automobilul său Tesla Roadster din 2008, ce va fi amplasat pe orbita lui Marte, la 225 de milioane de de kilometri de Pământ. În cadrul unei postări de pe Instagram, miliardarul a distribuit o fotografie cu maşina electrică ataşată de rachetă.

În interiorul maşinii a fost amplasat un manechin într-un costum de astronaut, iar la decolare din maşină se va auzi melodia ''Space Oddity'' a lui David Bowie.

Pentru SpaceX, lansarea rachetei reprezintă un pas uriaş, racheta dispunând de o încărcătură utilă mai mare decât a oricărui alt vehicul din istorie. Falcon Heavy este depăşită la cifre doar de Saturn V, racheta utilizată de NASA în cadrul programelor Apollo şi Skylab. 

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL