Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sorina Pintea spune că spitalul de Psihiatrie unde s-au întâmplat crimele poate face 45 de angajări

Tuesday, 20 August 2019, 19:04 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Sănătăţii a declarat, deci, într-o conferinţă de presă la Brăila, că nu există justificare în privinţa lipsei de personal de la Spitalul din Săpoca.

"Există posturi aprobate de Ministerul Sănătăţii, am înţeles că vineri apăruseră posturile pe care spitalul urmează să le scoată la concurs. Eu le-am sugerat să scoată toate posturile aprobate la concurs, pentru că sunt 45 de posturi aprobate. Dacă nu era aprobare, nu erau finanţate, era o mare problemă. Ei spuneau că nu au buget, dar buget există. Cei de acolo ştiau că ministerul le plăteşte salariile. Nici vorbă, nu ministerul face aceste plăţi", a declarat ministrul Sorina Pintea.

Ministrul Sănătăţii a afirmat, luni, că suspectează că asistentelor le-a fost teamă să intervină.

"Suspiciunea mea este că li s-a făcut frică. Este o suspiciune, nu a reieşit aşa din declaraţii. A fost foarte interesant, dai telefon la 112, chemi muncitorii de supraveghere. E o chestiune pe care probabil anchetatorii o vor desluşi, pot să înţeleg că le-a fost frică, sunt convinsă că a deschis una dintre ele uşa, au văzut ce se întâmplă şi atunci au sunat după ajutor, dar finalul e tragic", a continuat Sorina Pintea.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL