Coronavirus - România: 2460 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fundația soției lui Igor Dodon, sponsorizată de fiul procurorului general al Rusiei

Friday, 22 February 2019, 11:12 Sursă: REALITATEA.NET

Potrivit unor documente confidențiale (care au originea în Republica Moldova) consultate de Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, pe 16 august 2017, în contul bancar pentru euro (deschis la Victoriabank din Chișinău) al fundației "Din suflet", al soției lui Igor Dodon, a intrat suma de 70.000 de euro.

Numărul contului fundației, așa cum apare în documentele consultate de către Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, este MD76VI022240300000223EUR. Acest număr de cont apare ca atare pe site-ul președinției moldovenești, la categoria "Prima Doamnă", unde se vorbește de fundația "Din suflet".

De altfel, "Din suflet" are o pagină dedicată pe site-ul actual al președinției moldovene.

Fiul procurorului general al Rusiei, oficial în Moldova. Conform surselor indicate, suma de 70.000 de euro a provenit dintr-un cont deschis la Absolutbank din Moscova, cont deschis pe numele lui Igor Chaika.

La puțină vreme după realizarea acestui transfer bancar, Igor Chaika a fost numit ambasador de afaceri în Moldova și Transnistria de către "Delovaya Rossiya", organizație a mediului de afaceri rus. Conform publicației electronice moldovenești Infotag, președintele moldovean Igor Dodon este un apropiat al "Delovaya Rossiya".

Cadoul lui Putin. Igor Dodon a revenit la Chișinău într-un avion al Gazprom

Igor Chaika, afaceri cu statul. Artem Chaika, pe lista Magnitsky

Igor Chaika este unul din cei doi fii ai procurorului general al Rusiei, Yuri Chaika. Conform unei investigații a Fundației Anti-Corupție (FBK), conduse de opozantul rus Alex Navalnâi, Igor Chaika ar fi câștigat mai multe contracte cu statul cu largul sprijin al influenței tatălui său.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL