Coronavirus - România: 68046 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sondaj: Ceauşescu rămâne cel mai apreciat fost preşedinte al României

Thursday, 27 December 2018, 08:02 Sursă: REALITATEA TV

Respondenţii studiului au fost întrebaţi ce părere au despre preşedinţii pe care i-a avut România. Câştigător detaşat este... Nicolae Ceauşescu. 

64,3% dintre români au răspuns că o părere bună despre Nicolae Ceauşescu, în timp ce numai 31,7% au declarat că au o părere proastă. Unul din cinci români are chiar o părere excelentă despre fostul preşedinte comunist. 45% dintre aceştia au mai puţin de 49 de ani, adică provin din generaţiile care aveau sub 20 de ani în Decembrie 1989.

Singurul preşedinte care mai adună cel puţin 50% din părerile pozitive este actualul preşedinte, Klaus Iohannis. 

Cel mai puţin apreciat preşedinte pe care l-a avut România este Ion Iliescu. 63,1% din respondenti au o părere proastă despre Ion Iliescu, în timp ce 33,9% spun că au o părere bună.

Sunt mai mulţi români care îl apreciază pe Traian Băsescu decât pe Emil Constantinescu. 54,5% din cei care au participat la studiu au o părere bună despre Băsescu şi 52,1% despre Emil Constantinescu.

Cercetarea a fost efectuată la nivel naţional pe un eşantion de 1.065 de respondenţi. Eşantionul este reprezentativ pentru populaţia în vârstă de peste 18 ani din România, iar eroarea maximă este de +/-3 %. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL