Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ministrul Sănătăţii, cu raportul vaccinurilor, la Guvern. Tudose: Nu îl demit pe Bodog!

Wednesday, 26 July 2017, 08:02 Sursă: REALITATEA.NET

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a sosit miercuri, în jurul orei 15,00, la Palatul Victoria, unde va avea o discuţie cu prim-ministrul Mihai Tudose pe tema vaccinurilor. Premierul Tudose a anunţat, miercuri, că urmează să se întâlnească în aceeaşi zi cu ministrul Sănătăţii.

Întrebat dacă este finalizat raportul în privinţa vaccinurilor pe care i l-a solicitat lui Bodog, Tudose a răspuns:

"M-a sunat că este gata şi mă voi întâlni cu domnia sa când ajung la Guvern", a spus Tudose.

Totodată, şeful Executivului a reluat faptul că nu îl va demite pe Bodog.

"Nu este vorba despre ce riscă domnul Florian Bodog (...) Vorbim de sistem. Dacă sistemul este imperfect, modificăm sistemul. Dacă este vorba despre vini individuale, vedem la ce nivel sunt acele vini (...) Nu îl demit pe Bodog astăzi (...) şi nici mâine", a precizat Tudose, după ce a participat la conferinţa Proiectului "Multi risc - modul I".

Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne au demarat săptămâna trecută o campanie de vaccinare împotriva rujeolei, în care au fost implicate și autoritățile locale, care urmau să identifice copiii cu vârste între nouă luni și nouă ani — grupele de vârstă cele mai afectate — care nu au fost vaccinați. De asemenea, autoritățile locale trebuiau să identifice locurile unde acești copii pot fi imunizați, acolo unde nu sunt unități medicale.

Ministrul Sănătăţii riscă remanierea. Premierul îl trage la răspundere. Reacţia lui Bodog

Premierul Mihai Tudose a declarat sâmbătă pentru AGERPRES că nu are în vedere nicio remaniere și că, în cazul ministrului Sănătății, i-a cerut doar să găsească vinovații pentru situația cu vaccinurile. 

"I-am solicitat domnului ministru Florian Bodog un raport despre tot sinopsisul la vaccinările din România, începând de la situaţia producerii vaccinurilor, începând de la Institutul Cantacuzino, terminând cu importurile şi cu ce avem în depozite. După aceea, dacă vaccinurile respective stau într-un depozit în Bucureşti ori s-au distribuit în ţară, este un alt subiect, şi apoi cine trebuia să facă vaccinarea propriu-zisă. Dacă medicul de familie s-a dus la familia respectivă, are o statistică privind copiii nevaccinaţi? Sunt nevaccinaţi pentru că au refuzat părinţii sau pentru că nu a ajuns nimeni la ei? Şi atunci, am un prim caz: vaccinul este în ţară, a ajuns în localitatea în care trebuia să ajungă, s-a dus medicul la familie, familia a refuzat. Dar pot apărea şi nenorociri de genul: nu a fost vaccinul, vaccinul a sta în depozit, vaccinul este în ţară, nu a stat în depozit s-a dus în localitatea respectivă, dar nimeni nu s-a ocupat să şi vaccineze. Situaţia ar trebui să fie foarte clară, dar, din păcate, nu este", a afirmat Tudose, precizând că acesta este motivul pentru care doreşte un raport cât mai amănunţit şi într-un termen cât mai scurt, scrie AgerpresAlte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL