Coronavirus - România: 19398 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Situaţie GRAVĂ într-un judeţ din România: FĂRĂ vaccin antigripal, SUTE de cazuri de pneumonie

Thursday, 12 October 2017, 08:12 Sursă: REALITATEA.NET

În săptămâna anterioară, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.543 de infecţii respiratorii acute şi 392 de pneumonii. Potrivit datelor furnizate de DSP Olt, ponderea este deţinută de grupa de vârstă cuprinsă între 0-19 ani, fiind înregistrată o uşoară tendinţă de creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Deşi autorităţile militează pentru vaccinarea antigripală, fiind considerată cea mai sigură şi eficientă măsură profilactică, nicio doză din acest ser nu a ajuns în depozitele DSP Olt, în situaţia în care au fost catagrafiaţi 30.000 de olteni, consideraţi cu risc şi care doresc să se vaccineze antigripal în sezonul 2017-2018.

"Nu avem informaţii oficiale privind aprovizionarea cu vaccin gripal”, se arată într-un comunicat al DSP Olt, conform Mediafax.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră grupele populaţionale: persoanele cu vârsta cuprinsă între 6-64 de ani în evidenţă cu afecţiuni medicale cronice, gravidele, medicii şi cadrele sanitare medii şi personal auxiliar din unităţile medicale, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, dar şi adulţii şi copii rezidente în instituţii de ocrotire socială.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL