Site-ul Wikileaks, atacat în urma unui conflict cu Anonymous

Wednesday, 06 July 2016, 18:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Gruparea de hackeri OurMine, celebră pentru că a spart conturile de pe rețelele de socializare ale unor "vedete" ale domeniului IT precum CEO-ul Google Sundar Pichai sau fondatorul Facebook Mark Zuckerberg și CEO-ul Uber, Travis Kalanick, a atacat din nou site-ul Wikileaks, conform unui material publicat de site-ul thenextweb.com.

Motivul acestui atac a fost, se pare, o ceartă cu gruparea internațională de hackeri Anonymous, care închide conturile de socializare ale teroriștilor ISIS, publică numele membrilor Ku Klux Klan (KKK) și a atacat site-ul Băncii centrale a Greciei pentru a protesta astfel împotriva sistemului financiar global pe care l-au descris drept "o instituție tiranică".

În luna decembrie a anului trecut, pe când OurMine nu avea pretenția de a fi altceva decât o grupare de hackeri (în prezent susține că este o firmă de securitate și-și motivează atacurile prin identificarea unor vulnerabilități), a blocat site-ul Wikileaks printr-un atac de tip Distributed Denial of Service (DDoS). Această metodă duce la blocarea temporară a serverelor după o creștere foarte puternică a numărului de accesări ale unui anumit site.

Anonymous a reacționat imediat, solicitându-le membrilor OurMine să înceteze atacurile asupra Wikileaks și apoi au publicat la rândul lor o serie de informații personale despre membrii OurMine. De cealaltă parte, OurMine a susținut că informațiile publicate de Anonymous cu privire la membrii săi nu sunt corecte.Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE