Coronavirus - România: 205793 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sistemul RO-Alert nefuncțional? Ce spun autoritățile

Wednesday, 29 May 2019, 20:41 Sursă: REALITATEA.NET

Băimărenii sunt foarte nemulțumiți de funcționarea serviciului Ro-Alert și s-au adresat autorităților.

Drept urmare președintele Consiliului Județean Maramureş, Gabriel Zetea cere Guvernului României, sancționarea persoanelor răspunzătoare de funcționarea deficitară a serviciului Ro-Alert.
Șeful județului a cerut explicații, ministrului de Interne care i-a comunicat că mesajul a fost expediat către populație în timp util.

”Am primit foarte multe mesaje, ieri seară, de la băimăreni, care s-au arătat extrem de nemulțumiți de funcționarea serviciului RO-ALERT, serviciul de avertizare a populației în situații de urgență. Iar oamenii au dreptate, deoarece este inadmisibil să primești mesaje de avertizare după ce furtuna a trecut și afară este deja soare. Am cerut explicații, încă de aseară, ministrului de Interne și am primit confirmări ca mesajul a fost expediat către populație la două minute după avertizarea primită de la Administrația Națională de Meteorologie. Contează prea puțin acum, cert este ca sistemul anunțat cu surle și trâmbițe nu funcționează bine în astfel de situații limită pentru oameni.” a menţionat Zetea.

Băimărenii s-au convins de ineficienţa sistemului. În același timp la nivelul Consiliului Local Baia Mare se discută despre unele despăgubiri ce s-ar putea acorda populației.

Realitateademaramures.net


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL