Coronavirus - România: 19907 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sistemul de sunet suficient de puternic pentru a ucide

Tuesday, 12 August 2014, 13:31 Sursă: REALITATEA.NET

Ei bine, vecinul gălăgios are un sistem de sunet obișnuit, 2 boxe și un amplificator în cel mai bun caz. Imaginați-vă însă că locuiți lângă Agenția Spațială Europeană, care deține un sistem de sunet atât de puternic că ar putea ucide o persoană.

Sistemul de sunet este o parte dintr-un proiect european situat în Noordwijk. Acesta este folosit pentru a trimite unde sonore de mare intensitate către componente ale navelor spațiale, simulând astfel dacă pot rezista zgomotului unei lansări. Sunt 4 astfel de goarne în total, și fiecare recrează o gamă diferită de frecvențe pe măsură ce nitrogenul este împins prin ele, ajungând la un nivel de 154 de decibeli.

Se spune că la 91 decibeli, poți rezista chiar și 2 ore până când devine dureros. La 100 decibeli o persoană poate rezista aproape 15 minute. 112 decibeli este limita la care pot apărea probleme după doar 1 minute de expunere, iar la 140 decibeli se spune că este afectat imediat sistemul nervos al unei persoane. 154 decibeli este așadar, cu mult peste limita maximă agreată de corpul uman. Citeste mai mult pe playtech.ro.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL