Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Sirenele au sunat la Timişoara, la 25 de ani de când oraşul a fost declarat liber de comunism

Saturday, 20 December 2014, 14:41 Sursă: REALITATEA.NET

La Timişoara, sirenele antiaeriene au început să sune la ora 12.00, în memoria eroilor Revoluţiei din decembrie 1989 şi pentru a marca momentul în care municipiul a fost declarat primul oraş liber de comunism, după ce zeci de oameni şi-au pierdut viaţa şi sute au fost răniţi, în timpul protestelor din stradă din acele zile.

În anii anteriori, la acest moment participau zeci de revoluţionari care urcau în balconul Operei - simbol al Revoluţiei - unde ţineau discursuri şi fluturau steagul României cu stema decupată, însă acum, la 25 de ani de la evenimentele din decembrie 1989, niciun revoluţionar nu se afla în Piaţa Victoriei, în faţa Operei. Mai mult decât atât, balconul Operei a fost gol.

Revoluţionarii care de obicei participau la acest eveniment se aflau cu toţii la Filarmonica "Banatul" din Timişoara, unde primarul Nicolae Robu a convocat o şedinţă extraordinară a Consiliului Local, în cadrul căreia 75 de revoluţionari au primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului Timişoara, potrivit mediafax.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL