Simulare bacalaureat 2016. Probele încep luni, cu Limba şi literatura română

Thursday, 03 March 2016, 09:32 Sursă: AGERPRES

Elevii claselor a XI-a și a XII-a vor susține, de luni, simularea examenului de Bacalaureat, prima probă fiind la Limba și literatura română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice.

Adaugă părerea ta

Elevii aparținând minorităților naționale, care au studiat în limba maternă, vor avea, pe 8 martie, simularea la Limba și literatura maternă.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 9 martie și, exclusiv pentru elevii claselor a XII-a, proba la alegere a profilului și specializării — 10 martie.

MENCȘ precizează că toate probele sunt scrise, rezultatele urmând a fi afișate pe 18 martie.

Potrivit ministerului, simulările au un dublu obiectiv: familiarizarea elevilor cu rigorile unui examen de Bacalaureat, dar și optimizarea rezultatelor obținute de către elevii din învățământul preuniversitar la finalul studiilor liceale.

"În vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare, rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral", arată MENCȘ.