Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Simptome ale atacului cerebral pe care oamenii le ignoră

Wednesday, 21 October 2015, 20:46 Sursă: REALITATEA.NET

AVC se produce în două situații: atunci când creierul nu mai este alimentat cu sânge în mod corespunzător și astfel nu mai primește oxigen sau atunci când are loc o hemoragie cerebrală. Pe lângă simptomele specifice, există o serie de simptome ale atacului cerebral pe care oamenii le confundă și, prin urmare, le ignoră. Află, din rândurile următoare, care sunt simptomele ușor de confundat ale AVC.

Probleme de vedere

Persoanele care au fost victimele unui atac cerebral se vor confrunta cu tulburări de vedere precum vedere neclară sau dublă sau chiar pierderea completă a acuității vizuale la unul din ochi. Sincer acum, câte dintre noi s-ar gândi că tocmai au avut de-a face cu un AVC dacă ar începe să vadă neclar?

Amețeli și grețuri

Sunt unele dintre cele mai frecvente simptome ale atacului cerebral și, totodată, unele dintre cel mai ușor de confundat. De ce să te gândești că tocmai ai suferit un AVC când ai putea să te gândești că te confrunți cu o problemă digestivă sau, pur și simplu, cu oboseala accentuată?

Durere accentuată

Durerea accentuată nu poate fi considerată simptom specific accidentului vascular cerebral decât în situația în care aceasta este vie și apare spontan în brațe, picioare, degete sau în regiunea feței.

Sughiț

Sughițul este o contracție involuntară a diafragmei, determinată de o ușoară iritație a stomacului. În mod normal, acesta nu semnalează o problemă de sănătate și este pasager. Poate fi considerat însă unul dintre simptomele atacului cerebral atunci când durează prea mult, situație în care afectează centrul respirației din creier. Acest simptom se manifestă cu precădere la femei.

Tahicardie

Viteza cu care bate inima poate fi influențată de factori precum efortul, stresul, supărarea. Din păcate, acesta este unul dintre cele câteva simptome ale atacului cerebral cel mai ușor de confundat. Dacă inima îți bate prea repede sau, dimpotrivă, ai impresia că nu bate aproape deloc, ia în considerare faptul că ai putea fi victima unui AVC.

Sursa: avantaje.ro


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL