Ce a păţit o ieşeancă după ce şi-a făcut operaţie de micşorare a stomacului în Turcia.Medicii şocaţi

Monday, 15 May 2017, 12:40 Sursă: REALITATEA.NET

Tânăra în vârstă de 37 ani a fost adusă la spital la limita dintre viaţă şi moarte. Ieşeanca avea infecţie generalizată şi o parte dintre organele din abdomen ajunseseră în torace. Medicii ieşeni cred că este vorba despre o complicaţie post operatorie trecută cu vederea.

Adaugă părerea ta

O tânăra din Iaşi se zbate între viaţă şi moarte la Clinică de Anestezie şi Terape Intensivă (AŢI) de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi. Femeia în vârstă de 37 ani, din localitatea ieşeană Cepleniţa, a fost transportată cu o ambulanţă, sâmbătă seară, la unitatea medicală menţionată. În urmă cu 6 luni, tânăra a făcut o intervenţie de micşorare a stomacului, la o clinică din Turcia.

Suferea de obezitate şi dorea cu orice preţ să scape de kilogramele în plus. Sâmbătă seară a ajuns la unitatea medicală menţionată în stare critică, la limita dintre viaţă şi moarte. Femeia a început să se simtă din ce în ce mai rău şi familia a cerut imediat ajutor la Serviciul de urgenţă 112. Membrii familiei au spus medicilor de la UPU că starea de rău s-a instalat pe loc.

La scurt timp după ce pacienta a fost adusă în UPU, aceasta a făcut stop cardio-respirator. Medicii au început imediat manevrele de resuscitare şi inima pacientei a repornit. Femeia a fost dusă imediat în sala de operaţie, deoarece avea leziuni extrem de grave care îi puneau viaţa în pericol. O problema majoră sesizată imediat de medici era infecţia extinsă şi insuficientă respiratorie. De asemenea, organele din abdomen ajunsese în torace prin ruptură diafragmului, scrie bzi.ro.