Serviciile medicale ieftine pot aduce în România 500.000 turişti străini în 2015

Thursday, 13 November 2014, 16:27, Sursă: REALITATEA.NET

Turismul medical aduce României venituri în valoare de 250 milioane de dolari anual, iar numărul străinilor care vin să se trateze în România s-ar putea dubla anul viitor, la 500.000, creşterea acestui sector oferind posibilitatea medicilor români de a întoarce în ţară.

Adaugă părerea ta

Cei mai mulţi turişti care vizitează România în scop medial vin din Germania, Italia, Israel şi Marea Britanie, iar numărul acestora poate ajunge la 500.000, "dacă vor fi realizate lucrările de infrastructură planificate", potrivit directorului Seytour România, Andrei Nacea, transmite Bloomberg, preluat de Mediafax.ro.

România, Bulgaria, Croaţia, Serbia şi Ungaria, unele dintre cele mai afectate ţări europene în urma crizei economice, investesc în clinici private care să atragă vest-europenii şi americanii pentru tratamente dentare sau chirurgie plastică, notează Bloomberg.

Străinii aleg serviciile medicale din ţările est-europene pentru preţurile mai scăzute în comparaţie cu ţările de origine, precum şi pentru faptul că asigurările naţionale nu acoperă unele servicii, precum chirurgia plastică.

"Am prieteni italieni care îşi tratează dinţii sau îşi fac tomografii în România, pentru că este mult mai ieftin, iar serviciile sunt bune", a declarat Otilia Florescu, o asistentă medicală care lucrează în Italia de şapte ani.

Ea ia în considerare posibilitatea de a se întoarce în România, pentru a lucra într-o clinică privată.