Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

SENZAȚIONAL! A fost descoperit mormântul Sfântului Ştefan, primul martir creștin

Sunday, 23 November 2014, 21:43 Sursă: REALITATEA.NET

Săpăturile intreprinse in zona ruinelor satului Taiar, situat la doi kilometri vest de Ramallah, au avut rezultate neaşteptate, potrivit 7est.ro.

Ca parte a unui proiect al Universitatii din Ierusalim, destinat descoperirii și restaurarii de antichitati, un grup de arheologi, condus de Dr. Salah Al Hudeliyya, a descoperit ruinele unui întreg complex bisericesc, care include un lacas al epocii bizantine și o mănăstire bizantină.

Potrivit unei declaraţii a Dr. Al Hudeliyya, această descoperire este de mare valoare pentru creștinii din întreaga lume. Săpăturile sunt efectuate de cercetători palestinieni și israelieni.

"În interiorul acestor biserici, am dat peste o inscripție care indică faptul că biserica descoperita a fost construită în cinstea sfantului si întâiului mucenic Arhidiacon Ștefan, îngropat aici, în anul Domnului nostru 35", a mai raportat istoricul.

Cercetătorul a asigurat autoritățile locale și Biserica, ai căror reprezentanți au vizitat recent ruinele descoperite, ca a pus la dispozitie toate resursele și energiile, pentru punerea în aplicare a proiectului.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL