Senatul l-a validat pe judecătorul Norel Popescu membru interimar al CSM

Monday, 10 February 2014, 17:57 Sursă: Mediafax

Plenul Senatului l-a validat, luni, pe judecătorul Norel Popescu, din cadrul Tribunalului Mehedinţi, în calitatea de membru interimar al CSM, în urma încetării calităţii de membru în Consiliu a judecătorului Adrian Toni Neacşu, care şi-a dat demisia din magistratură.

Adaugă părerea ta

Judecătorul a primit, anterior, aviz favorabil din partea Comisiei juridice.

Judecătorul Norel Popescu a spus, la audierea sa în comisie, că este timpul ca judecătorii să îşi ocupe locurile de care au fost privaţi în CSM.

"Acolo (în CSM – n.r.), judecătorii au cam fost privaţi de un loc de judecător o perioadă lungă de timp, de la suspendarea lui Toni Neacşu, şi cred că este nevoie să ne ocupăm locurile în Consiliul Superior al Magistraturii pentru a hotărî şi în ceea ce priveşte interesele judecătorilor şi instanţelor de judecată, pentru că la ora actuală lipseşte un judecător, un loc din cei nouă judecători nu există ocupat şi votul respectiv nu poate fi folosit", a spus el.

Acesta a adăugat că în comisiile CSM există foarte mult de muncă în această perioadă, având în vedere intrarea în vigoare a noului Cod Penal şi de Procedură Penală, că trebuie să fie făcute multe modificări la Regulamentul de organizare a instanţelor, atribuţie exclusivă a Consiliului.

Norel Popescu a întrunit, în plen, voturi 119 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi patru abţineri.