Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Senatorul PSD Timotei Stuparu, trimis în judecată. Este acuzat că a angajat fictiv un consilier

Thursday, 22 October 2015, 15:46 Sursă: REALITATEA.NET

Timotei Stuparu este senator PSD de Teleorman, el fiind trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată, participație improprie la infracțiunea de fals intelectual, înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General remis joi AGERPRES, Timotei Stuparu, în exercitarea mandatului de senator, a completat în fals, la data de 30 aprilie 2013, datele de stare civilă ale persoanei vătămate D.E.I. semnând cu numele acesteia un înscris oficial "NOTĂ" (act oficial fals) prin care încunoștiința Direcția Resurse Umane din Senatul României despre rezilierea unui contract civil încheiat cu persoana vătămată.

În acest context, Timotei Stuparu a completat, tot la data de 30 aprilie 2013, pe înscrisul sub semnătură privată "Declarație" rubrica referitoare la persoana vătămată în cauză și a aplicat, în fals, semnătura acesteia la rubrica "Semnătura asiguratului", înscris folosit la angajarea fictivă a acesteia în cadrul biroului său de parlamentar.

Procurorii susțin că înscrisurile astfel completate și semnate au fost de natură să inducă în eroare un funcționar public de la Direcția Resurse Umane a Senatului României, care a semnat la rândul său documente prin care atesta angajarea persoanei vătămate D.E.I. în funcția de consilier la biroul parlamentar al senatorului, context în care un funcționar al Departamentului economic al instituției a întocmit statele de plată din 3, respectiv, 17 iunie 2013.

Pe baza documentelor întocmite în fals, Timotei Stuparu a obținut pentru sine veniturile ce figurau ca drepturi salariale cuvenite persoanei vătămate D.E.I.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL