Semnele de pe unghii care îți arată că trebuie să mergi de urgență la doctor

Tuesday, 12 March 2019, 20:36 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Petele albe de pe unghii apar frecvent, dar pot ascunde boli grave. Vezi de ce apar și ce înseamnă.

Termenul medical pentru petele albe de pe unghii este leuconichia. De cele mai multe ori, nu reprezintă nimic grav și apar în urma unor traumatisme minore ce au loc în timpul creșterii unghiei. Atunci când este cauzată, însă, de boli cronice, nu dezvăluie lipsa de calciu, de zinc sau de alți nutrienți, așa cum spune credința populară. Petele albe de pe unghii semnalează scăderea albuminei din sânge ori o boală cronică de ficat.

Aceste linii dispar, de obicei, de la sine, pe măsură ce crește unghia, scrie unica.ro.

Leuconichia este de mai multe feluri. Poate fi totală, iar în acest caz se albește toată unghia. De obicei, este un semn că ai un nivel scăzut de albumină, ce poate apărea în urma sindromului nefrotic, a insuficienței hepatice sau a absorbției incorecte a proteinei. O boală genetică sau un efect advers al administrării de antibiotice ce conțin sulfamide pot cauza petele albe de pe unghii.

Atunci când apar ca niște striații, petele albe de pe unghii sunt provocate de traumatisme sau pot semnala o intoxicație cu metale precum arsenicul. Ciroza, herpesul sau chimioterapie duc, de asemenea, la apariția unor astfel de linii.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE