Semnele care trădează LIPSA vitaminelor din organism. Soluţia naturală pentru fiecare dintre ele!

Wednesday, 08 November 2017, 15:04 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Vitaminele sunt esențiale pentru buna funcționare a metabolismului și trebuie aportate din hrană, întrucât acestea nu se sintetizează în organism. Corpul poate produce doar vitamina K2, sintetizată de bacteriile din colon, și Vitamina D3 care se sintetizează la nivelul dermului sub acțiunea razelor ultraviolete.

Când vitaminele sunt insuficiente în organism, corpul trimite semnale de alarmă:

Crăpături la colţurile gurii

Fisurile şi durerile la colţul gurii sunt pe cât de supărătoare, pe atât de jenante în viaţa de zi cu zi. Ele traduc o carenţă de fier, zinc şi vitaminele B3, B2 şi B12.

Sfat: consumaţi somon, ton, pui, roşii coapte la soare, arahide şi leguminoase precum lintea, mazărea, fasolea; combinaţi aceste alimente cu legume precum brocoli, ardei, conopidă.

Furnicături şi amorţirea mâinilor, picioarelor

Aceste semne indică o carenţă de vitamine B9, B6 şi B12. O astfel de problemă este direct legată de nervii periferici, iar simptomele pot fi asociate cu depresie, anxietate, anemie, oboseală, dezechilibre hormonale.

Sfat: consumaţi spanac, sparanghel, fasole verde, sfeclă roşie, ouă, pui, fructe de mare, curcan.

Crampe musculare la picioare

Menţinerea timp îndelungat a aceleiaşi poziţii poate determina încordarea muşchilor gambei şi apariţia crampelor. Pe de altă parte, spasmul sau crampele musculare pot fi declanşate de un deficit de magneziu. Potasiul şi calciu pot fi, de asemenea, implicaţi în aceste probleme.

Sfat: adoptaţi o alimentaţie variată, bogată în fructe şi legume – banane, migdale, nuci, cireşe, mere, grapefruit, broccoli, legume cu frunze verzi (spanac, varză), etc.

Acnee pe faţă sau pe corp

Apariţia frecventă a acneei poate indica o carenţă în acizi graşi esenţiali şi vitamine A şi D. În acest caz este benefică şi expunerea protejată la soare.

Sfat: consumaţi lapte integral şi produse lactate, ficat, ouă şi peşte gras; pentru vitamina A, alegeţi salatele asortate şi legumele colorate precum morcovii, cartofii dulci şi ardeii roşii, dar şi fructele de sezon.

Căderea părului, erupţii cutanate, piele uscată şi descuamată

Toate aceste probleme indică o lipsă acută de vitamina B8, ce apare în cazul unei alimentaţii bogate în avidină – proteină prezentă în albuşul de ou, care consumă multă vitamina B8.

Sfat: pentru a absorbi avidina, consumaţi ouăle bine preparate termic; consumaţi avocado, somon, conopidă, ciuperci, soia, nuci, zmeură şi banane.

sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE