Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Banca Mondială, mesaj dur pentru România: Politicienii corupţi rămân cu banii!

Monday, 26 October 2015, 11:53 Sursă: REALITATEA.NET

Sistemul judiciar din România trebuie să se axeze pe bunurile furate, averile trebuie confiscate în aşa fel încât banii oamenilor să fie recuperaţi, a declarat, luni, în cadrul Forumului Investitorilor Străini, Ismail Radwan, specialist al Băncii Mondiale.

"Trebuie crescută eficienţa guvernelor şi combaterea corupţiei. În ultimele 18 luni am stabilit relaţii cu Guvernul şi cu primul ministru pentru a rezolva câteva probleme majore pentru crearea unei unităţi strategice care să lucreze cu noi şi care să urmeze recomandările specifice de la Comisia Europeană. În lupta împotriva corupţiei România a făcut progrese majore în această zonă. Văd că nu trece o săptămână fără ca un personaj cunoscut să nu fie anchetat", a spus oficialul Băncii Mondiale.

Potrivit acestuia, sistemul judiciar din România să se axeze asupra confiscării şi recuperării bunurilor furate. 

"Trebuie ca sistemul judiciar din România să se axeze asupra bunurilor furate. Acestea trebuie confiscate şi recuperate şi banii oamenilor trebuie recuperaţi. Politicienii şi oamenii de afaceri corupţi sunt arestaţi, dar ies după un an sau doi şi se bucură în continuare de toate bunurile pe care le-au sustras din avutul public', a afirmat Radwan, citat de Agerpres.

Summit-ul Investitorilor Străini (Foreign Investors Summit) debutează, luni, la Bucureşti şi reuneşte specialişti din numeroase domenii, precum financiar, IT&C, real-estate şi auto.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL