Semnal de alarmă pentru noul Guvern: Nu neglijați turismul!

Tuesday, 17 November 2015, 15:52 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Patronatele din domeniul turismului au lansat marți un semnal dur de avertisment pentru Executivul tehnocrat condus de Dacian Cioloș: turismul riscă să fie neglijat de autorități în perioada următoare. Care este motivul pentru această îngrijorare puteți vedea mai jos.

Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) a anunţat, marţi, că este nemulţumită de faptul că turismul nu se mai regăseşte în numele niciunui minister din noul guvern, după un an în care s-au luat cele mai bune măsuri pentru turism din ultimele două decenii.

"Considerăm că acest domeniu merită dacă nu un minister în sine, independent, măcar să figureze în numele unuia dintre ministerele existente, aşa cum s-a întâmplat până acum. Din acest motiv, patronatele se tem că anul 2016 va fi unul în care turismul va fi neglijat şi va pierde trendul pozitiv care ar fi urmat, firesc, măsurilor stimulative care s-au luat în acest an, cele mai importante dintre acestea referindu-se la reducerea TVA la pachetele turistice la 9% şi punerea în aplicare a normelor pentru emiterea voucherelor de vacanţă", se arată într-un comunicat al federaţiei.

În 2015, domeniul turismului a beneficiat de mai multe acte şi proiecte normative, între care contractul de comercializare a pachetelor de servicii turistice, care a primit şi avizul ANPC, voucherele de vacanţă (legea şi normele de aplicare), proiectul privind Legea Turismului (în dezbatere cu asociaţiile/federaţiile patronale din turism), reducerea TVA la 9% pentru industria turismului la serviciile de alimentaţie publică.

De asemenea, au fost lansate Consiliul Consultativ în Turism, în subordinea ministrului Economiei, Comerţului şi Turismului, şi proiectul privind impozitul specific, depus în Parlament, potrivit Mediafax.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: ECONOMIE