Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Semnal de alarmă după tragedia din Neamț! Spitalul din Lețcani ar putea să fie o improvizație periculoasă

Sunday, 15 November 2020, 18:18 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Istratie Dan

Semnal de alarmă după tragedia din Neamț! Spitalul din Lețcani, unde au ajuns pacienții răniți în incendiul devastator de aseară, pare a fi o improvizație mai periculoasă decât secția ATI care a ars. O spune Oana Gheorghiu, fondatoarea unei asociații care ridică un spital în Capitală. În paralel, toate secțiile de terapie intensivă din România vor fi controlate începând de mâine. 

"Cerem imperativ autorităților centrale să verifice cu responsabilitate Spitalul Modular din Lețcani care a costat 13 milioane de eur, dați cu generozitate de domnii aceia de la Consiliile Județene Iași și Neamț.

Din toate informațiile și imaginile existente în spațiul public, acest spital pare o improvizație mai periculoasă decât secția ATI Neamț, care a ars seara trecută.

Nu există o fundație, containerele sunt puse pe niște cărămizi, nu există ferestre, pacienții stau mai rău ca la închisoare. La prima ploaie sau zăpadă serioasă acele containere se vor afunda...

Cel mai grav și mai grav însă pare a fi modul în care este realizată instalația de gaze medicale, o improvizație într-un container, care pune în pericol întregul spațiu, fiind realizată cu țeavă de plastic!!! Precizez că instalațiile de gaze medicale se fac cu cupru medical sau inox, orice alt material este interzis conform SR EN ISO 7396-1. Nu avem informații despre instalația electrică, dar sperăm că măcar aceea e făcută cum trebuie.

Dacă aceste informații sunt reale și nimeni nu face nimic înseamnă că încă acceptăm sloganul "merge și așa".
Îi rugăm pe medicii care lucrează acolo să vorbească despre toate problemele. Dacă ei tac, noi nu avem prea multe argumente, căci acolo nimeni nu poate pătrunde. Vorbiți acum, altfel nimic nu se va schimba. Dacă nu o puteți face singuri, apelați la Colegiul Medicilor din România.  Sunt sigură că vă va sprijini. Nu mai acceptați condiții inacceptabile", a scris pe Facebook Oana Gheorghiu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL