Coronavirus - România: 5202 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Semnal de alarmă de la farmaciști: Prețurile au crescut de 3 ori!

Wednesday, 18 March 2020, 09:06 Sursă: Realitatea PLUS

Atât farmacisții, cât și clienții se confruntă cu lipsa materialelor de protecție.

"Am văzut multă lume că dă vina pe farmacii. Că le-au scumpit farmaciile. Nu este adevărat! Adaosurile farmaciilor sunt aceleași. Problema este efectiv la distribuitor, la importator și la producător care fac din această criză profit", spune Bogdan Cristian Dicu, administratorul unui lanț de farmacii.

Și unele medicamente pentru diabetici sau cardiaci se găsesc greu. 

"Medicamentele nu se mai găsesc pentru că noi, moral, exportăm, da, imoral, aceste medicamente în loc să le lăsăm pentru pacienții români", mai spune acesta.

Cât despre dezinfectanții de bază nici nu mai poate fi vorba.

"Ni s-a spus că acești excipienți din care se fac acești dezinfectanți s-au scumpit și că ei vor veni mai scumpi. Însă au ajuns să fie de de 3 ori, de 4 ori mai scumpi decât erau înainte", mai spune Dicu.

În spitale, situația stocurilor e aproape dramatică. 

"Avem, dar nu pentru foarte mult timp, 2-3 saptamani. Stiti foarte bine ca ele lipsesc de pe piata, chiar daca preturile au crescut foarte mult. Avem comenzi date, avem promisiuni de la furnizorii nostri ca li le vor livra, incercam sa tinem stocurile din scurt", spune Mihaela Grosu, manager al Institutului Regional de Oncologie Iasi.

Toate spitalele din țară au făcut solicitare la Ministerul Sănătății, pentru ca stocurile de măști, mănuși și costume de protecție să fie refăcute.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-03-18 11:34:40
Cind incasau salariile nu vedeau lipsurile !???

Cind sint pusi la munca observa “lipsurile” !??? A renuntat vreunul la marire citeva luni pentru a echipa locul de munca !??? Noooo, au devenit toti turisti prin cele mai exotice locuri din lume. Impreuna cu industria strategica inexistenta totul va fi gata imediat ce va disparea pandemia !!!

2020-03-18 12:18:10
Cristi

Dacă doamna ministru, înțelege ca intr-o situație normala, nu ca cea din acest moment considera ca angajatorii au viața grea pentru simplul fapt ca-și plătesc dările la stat, cum ar fi impozit sau alte taxe, de-altfel normale in orice stat, înseamnă ca după 5 luni de când este ministru, nu a înțeles nimic, rămânând doar un ONG-ist modest.Ceea ce nu este de mirare. Doamna ministru nu este in stare sa înțeleagă in ansamblu activitatea ministerului. Nici măcar nu reușește sa înțeleagă de ce Codul Muncii, o lege nu poate fi modificata printr-o Hotărâre de Guvern. De asemenea, doamna ministru ar trebuii sa înțeleagă ca este in primul rând ministrul “protecției sociale”, nu protecției mediului privat, mediu privat care, oricum o parte din el își plătește salariații la mine cunoscutul “gri”. Poate, ca tocmai in astfel de situații ar trebuii întărite măsurile pe care angajatorii le iau asupra angajaților, deoarece “usa abuzurilor” es

Alte articole din: ACTUAL