Şeful Delegaţiei PE pentru Moldova: Soluţia ideală o reprezintă anticipatele

Tuesday, 11 June 2019, 17:57 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Un scrutin anticipat este soluția ideală pentru Republica Moldova, a declarat eurodeputatul PSD Andi Cristea, președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova, într-un interviu pentru Europa Libera.

"Situația de criză de la Chișinău ar putea fi depășită prin întoarcerea la electorat, iar Bucureștiul trebuie să-și fortifice poziția de "partener strategic"în relația cu Republica Moldova, pentru că îngrijorează o posibilă consolidare a forțelor pro-ruse în Republica Moldova. Eu cred că un scrutin anticipat este soluția ideală", a afirmat Cristea.

Totodată, europarlamentarul PSD a amintit că deciziile Curții Constituționale ar trebui respecte, altfel orice idee de stat de drept e pusă sub semnul întrebări.

"Nici Comisia de la Veneția, nici alt organism consultativ nu poate deveni organ suprastatal pentru o Curte Constituțională națională, mai ales că, dacă ne uităm în trecut, conduita constantă a Comisiei de la Veneția în recomandările pe care le-a emis a fost ca această conduită să protejeze rolul și statutul Curților Constituționale naționale, mai ales când au fost atacuri la adresa acestora. Cel mai sincer și cel mai corect răspuns este ca nici Estul, nici Vestul să nu se amestece în jocul de acolo, că trebuie ei singuri să ajungă la masa dialogului și cea mai bună soluție ar fi întoarcerea la popor", a precizat președintele Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova.

 Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri