Şefii unui gigant IT AU REFUZAT să îşi primească bonusurile pe un an întreg

Wednesday, 22 January 2014, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Piaţa aştepta venituri de 28,3 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj Bloomberg în rândul analiştilor de pe Wall Street.

IBM este cel mai mare furnizor de servicii IT din lume. Operaţiunile hardware ale companiei - servere şi echipamente pentru stocarea de date - se confruntă cu scăderea cererii, pe măsură ce companiile renunţă la investiţiile în infrastructură proprie, preferând să utilizeze servicii de tip cloud.

Grupul american şi-a consolidat oferta în zona serviciilor de cloud, restructurând totodată diviziile cu probleme. Aceste măsuri au început să dea rezultate, însă rezultatele de anul trecut au determinat conducerea companiei să renunţe la bonusuri, potrivit directorului general al IBM, Ginni Rometty.

Compania chineză Lenovo, cel mai mare producător de PC-uri la nivel mondial, discută preluarea diviziei de servere low-end a IBM, potrivit informaţiilor publicate în presa internaţională la începutul acestei săptămâni.

În pofida scăderii vânzărilor, profitul IBM a depăşit estimările pieţei în trimestrul al patrulea al anului trecut, urcând cu 6%, la 6,2 miliarde de dolari.

Pe ansamblul anului 2013, veniturile IBM au scăzut cu 4,6%, la 99,7 miliarde de dolari, iar profitul net a stagnat la circa 16 miliarde de dolari.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL