Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Şefa FMI avertizează: "Norii negri" apar pe cerul economiei globale

Wednesday, 11 April 2018, 10:21 Sursă: REALITATEA.NET

Directorul FMI a avertizat cu privire la "norii negri" care se strâng deasupra economiei globale, în cadrul unui discurs ţinut la Hong Kong.

Christine Lagarde a mai spus că sistemul actual al comerţului internaţional este în pericol să se dezmembreze, ceea ce ar pune presiune pe creşterea economică globală şi ar afecta bunăstarea consumatorilor.

Şefa FMI a criticat politicile protecţioniste şi le-a cerut guvernelor să renunţe la măsurile restrictive prin care se impun taxe prohibitive afacerilor din alte ţări. Se poate ajunge la un "eşec colectiv de nescuzat", a mai spus Lagarde, potrivit The Guardian.

Înt discursul ţinut la Hong Kong, Lagarde a subliniat că priorităţile pentru economia mondială sunt evitarea protecţionismului, protejarea împotriva riscurilor financiare şi stimularea creşterii pe termen lung.

"Tabloul general este în prezent unul luminos. Însă putem vedea nori din ce în ce mai sumbri la orizont", a declarat Christine Lagarde, reamintind că în luna ianuarie instituţia cu sediul la Washington şi-a revizuit, în creştere, previziunile privind avansul economiei mondiale la 3,9% în 2018 şi 2019.

Lagarde a subliniat că FMI continuă să fie optimist în condiţiile în care "economiile avansate ar urma să înregistreze o creştere peste potenţial în acest an şi anul următor" iar SUA se apropie de un grad de ocupare deplină a forţei de muncă. În paralel, în Asia, perspectivele rămân solide "ceea ce este bine pentru toată lumea pentru că această regiune contribuie cu aproape două treimi la creşterea mondială".

Previziune apocaliptică: Marea criză economică va fi nimic față de viitoarea criză financiară

Marea Depresiune (Marea criză economică) va fi palidă în comparație cu următoarea criză financiară care ar putea să vină în curând, potrivit investitorului Peter Schiff, faimos pentru previziunile sale apocaliptice.

"Vestea proastă este că vom trăi o altă mare depresiune și va fi foarte diferită. Se va manifesta în deiferite moduri, mult mai rău decât ceea ce oamenii au trebuit să îndure în timpul Marii Depresiuni", a spus Schiff, citat de ZeroHedge. "Aceasta va fi o criză a dolarului", scrie RT.

Potrivit lui Schiff, Rezerva Federală a SUA susține piețele pentru a îndemna oamenii să cheltuiască mai mult, dar, de fapt, bogăția creată este un balon.

„Este într-adevar periculos. Dacă creați o grămadă de bogății false și oamenii ajung să cheltuie bani pe care altfel i-ar fi economisit, atunci subminăm creșterea economică", a spus el.

În ianuarie, Schiff a prezis că "economia va exploda ca o bombă" din cauza politicii Rezervei Federale, însă președintele Donald Trump va fi cel învinuit.

"Din păcate, asta a moștenit Trump de la Obama. Dar nu e chiar Obama, este Rezerva Federală. Politica monetară a trecut ca un baston de la Clinton la Bush la Obama și acum la Trump. Și suntem aproape de sfârșitul jocului și, din nefericire, Trump va fi tipul asociat cu căderea. Aceste lucruri se vor prăbuși în timp ce el va fi președinte", a spus Schiff. Facilităţile fiscale vor da Partidului Democrat un motiv pentru a da vina colapsului general pe Trump și republicani, a adăugat investitorul.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL