Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ludovic Orban a anunțat MĂSURILE pregătite pentru gestionarea pandemiei. Ce urmează de la 1 august

Wednesday, 29 July 2020, 20:08 Sursă: Realitatea.net

Premierul a cerut mobilizare în realizarea documentațiilor pentru obținerea fondurilor europene.

 ”Am luat decizia de a avea două şedinţe de Guvern, şedinţa de azi pentru aprobarea hotărârii la propunerea CNSU. De asemenea, trebuie să dezbateem OUG pe alocaţii şi să dezbatem chesitunea pe fonduri europene. Solicit ministerelor să fie implicate la maximum în acordurile de parteneriat. Solicit ministerelor, sub coordonarea Ministerului Fondurilor Europene, să prezinte toate propunerile de proiecte pentru a putea finanţa aceste proiecte în cadrul programul de rezilienţă şi recuperare”, a declarat Ludovic Orban, la începutul şedinţei de Guvern.

Premierul a făcut referiri și la noile restricții care se vor impune în contextul creșterii numărului de cazuri de coronavirus.

”Am formulat câteva propuneri pentru Guvern pentru a fi adoptate. Cele mai importante sunt:  posibilitatea de limitare a programului pentru terase, pentru acele localități și județe unde există o răspândire mare a virusului. Trebuie limitat umărul de clienți la numărul disponibil de scaune. Multe terase se transformă în discoteci, în cluburi. De fapt, sun cluburi mascate.

Propunerea CNSU este de a impune obligativitatea purtării măștii și în aer liber, în anumite spații, în anumite intervale orare, unde nu se poate asigura distanța minimă de protecție de 1,5 metri. Este vorba despre piețe, care sunt aglomerate, unde se formează cozi, unde interacțiunea este foarte apropiată. Este vorba de faleze, am dat exemplul Galațiului, acolo e o aglomerație în weekend în care nu poți să păstrezi distanța. Este vorba despre târguri, despre localități, unde se fac evenimente de ziua localității. De asemenea, pe peroanele gărilor, în stații, unde se așteaptă mijlocul de transport.

Noi permitem adoptarea unor astfel de decizii la propunerea DSP. Ele se vor dispune loco, Comitetul Județean dispune obligativitatea portului măștii”, a declarat Ludovic Orban.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL