Coronavirus - România: 20290 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secţia pentru procurori a CSM sare în apărarea ministrului Birchall

Wednesday, 18 September 2019, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Secţia pentru procurori a CSM reacţionează la o postare de pa pagina de Facebook a deputatului Cătălin Rădulescu (PSD), poreclit "Mitralieră", în care acesta o critică în termeni duri pe Ana Birchall şi pe unii procurori.

"Referitor la afirmațiile domnului deputat Cătălin Marian Rădulescu formulate pe pagina de Facebook în data de 18 septembrie 2019 şi preluate în mass-media, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, fără a face aprecieri cu privire la faptele descrise și răspunderea ce ar putea fi antrenată față de procurori în cadrul mecanismelor legale de autoreglare a conduitei profesionale, atrage atenția că acestea au caracter generalizant, anatemizează întregul corp profesional al magistraţilor procurori şi afectează prestigiul justiţiei.

Secția pentru procurori, respectând dreptul la opinie al tuturor cetățenilor, fără a aduce atingere libertății de exprimare a oricărei persoane sau a presei, subliniază pe această cale necesitatea unei abordări echilibrate și rezonabile a discursului public, cu respectarea independenței justiției și reiterează imperativul unui mesaj public responsabil, care să consolideze încrederea cetățeanului în actul de justiție", transmite Secţia pentru procurori a CSM.
 
Precizările vin după ce deputatul PSD Cătălin Rădulescu a scris pe Facebook că solicită CEx-ului PSD de miercuri demiterea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției sau excluderea acesteia din partid. Acesta o acuză pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție.

Social-democratul a acuzat-o pe Ana Birchall că susține abuzurile din justiție și că "își bate joc de voturile date PSD de milioane de români" și "de lupta magistraților pentru stoparea abuzurilor".


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL