Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Secretarul de stat din MTS, Andrei Popescu: Tinerii pot merge la autorităţi şi să solicite un fond

Thursday, 28 April 2016, 12:22 Sursă: REALITATEA.NET

Cei doi au vorbit deschis despre perspectivele tinerilor în România și despre ce face statul român pentru viitorul său.

"Legea tinerilor are deja vechime, a aparut in 2006, lucram s-o modificam ca s-o adaptam pentru 2016. Nevoile tinerilor s-au schimbat. Se spune ca la MTS in laboratoarele voastre faceti tot felul de documente si lumea trebuie sa le ia de bune. Am stat de vorba cu tinerii si i-am intrebat care sunt nevoile voastre.

Vorbim despre tineri ca ei sunt viitorul, dar uitam sa-i ancoram in prezent. Ei sunt cei care ne platesc pensiile, dar trebuie sa investim in ei acum. Sa investim cu cap si coada. Investitia trebuie facuta in functie de nevoia lor reala.

Multi tineri nici nu stiu ca au o lege dedicata. Tanarul este o persoana intre 14 si 35 de ani. Drepturile lor ar trebui sa fie mai cunoscute. Programul Prima Casa e dedicat tinerilor.

Tinerii au dreptul sa meargă la autoritati si sa solicite un fond pentru tineret. Fondul urmand sa fie investit pentru locuri de agrement, cultara, etc. Nu vorbim despre tineri la mijloc: adica acelasi tanar poate fi un frumos rebel, dar si o persoana anti-sistem.

Nu numai la scoala invatam. Sa zicem ca un tanar de 14 ani merge la scoala si invata: matematica, fizica, desen. Dupa ce se intoarce de la scoala, poate sa faca o activitate de voluntariat, din care poate invata. Legea tinerilor permite sa se intample asta.

Tinerii devin tot mai implicati in viata comunitatii. Guvernul actual se afla in fuctie datorita faptului ca multi tineri au iesit in strada. Dupa efectul post-Colectiv, tot mai mult tineri isi cer drepturile. Mai multi tineri s-au dus la baioneta si au obtinut fonduri de la autoritatile locale. Avem 5,5 milioane de tineri in tara asta", a spus secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului Andrei Popescu.

"Cred ca BTT-ul are un potential foarte mare, are o nisa pe care putea s-o exploateze, ar putea sa se axeze pe turismul de tineret. Este un nume ce poate fi exploatat pentru a readuce in atentie importanta turismului de tineret. Ce facem cu tabelere functionale, pentru a le aduce in circuit, şi ce facem cu cele nefunctionale? 

Pentru cele functionale, sunt 5 tabere care vor primi o finantare pentru modernizare. Pentrru cele nefunctionale ne aflam in proces de evaluare pentru a vedea care sunt nevoile. Problema cu tabere tine de finantare. 90 la suta din bugetul MTS se duce pe sport.

Taberele sunt mai mult pentru elevi. Daca exista grupuri, se pot face solicitari pentru a merge la una sau alta dintre tabere. 

Tinerii reprezinta mai bine de un sfert din populatia Romaniei. Ce facem ca sa ne pastram tinerii in tara?

Tanarul roman nu e la fel de sustinut precum cel occidental. Partea de creativitate e mult mai dezvoltata la noi. Sa aflam propria reteta. Tanarul din Romania are si mai multe oportunitati pe zona de creativitate. Depinde fiecare cum e sprijinit", a mai zis secretarul de stat din Ministerul Tineretului și Sportului Andrei Popescu.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL