Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se va produce vaccin antigripal în acest an la Institutul Cantacuzino?

Wednesday, 20 May 2015, 22:48 Sursă: REALITATEA.NET

Institutul Cantacuzino nu va face vaccin antigripal nici în sezonul 2015 - 2016, chiar dacă, din 2013, are autorizaţii de fabricaţie şi de punere pe piaţă pentru acest produs, întrucât are conturile blocate, a declarat, pentru Mediafax, liderul sindical Monica Bălteanu.

"Aş vrea să fac mai multe precizări cu privire la situaţia Institutului Cantacuzino, pentru toţi cei care nu înţeleg cum funcţionează această unitate. Agenţia Naţională a Medicamentului are lista unităţilor autorizate de fabricaţie / certificate de bună practică de fabricaţie (GMP). Pe această listă este şi Institutul de Microbiologie şi Imunologie "Cantacuzino". (...) Aşadar Institutul Cantacuzino are GMP în baza căruia a obţinut autorizaţia de punere pe piaţă din 2013. Cu toate acestea, adică deşi avem aceste două autorizaţii încă din 2013 şi, mai mult, în vigoare şi în 2015, ANM a găsit un lot de vaccin neconform cerinţelor europene în domeniu şi a oprit de la vaccinare cele 400.000 de doze produse la noi", a declarat, miercuri, liderul sindical Monica Bălteanu.

Ea a mai precizat că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat înca din martie formula pentru vaccinul antigripal sezonier, aşa că deja s-a început preparea acestor produse.

Ministerul Sănătăţii va face licitaţia pentru vaccin în octombrie.

"Nu avem nimic pregătit. Aşa că nici în acest sezon nu vom face vaccin, dar, dacă expiră una dintre autorizaţii depunem documentaţia necesară pentru reînnoirea actului", a mai spus doctorul Monica Bălteanu.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL