Se pregătesc concedieri în aparatul bugetar. Ministrul de Finanțe a anunțat care e pasul nr.1

Saturday, 30 November 2019, 12:29, Sursă: Realitatea.net

Se anunță restructurări în aparatul guvernamental! Reducerile de personal vor fi făcute doar după un audit serios, avertizează ministrul de Finanțe.

Adaugă părerea ta

Fiecare minister va face un audit în perioadă următoare, pentru a vedea dacă aparatul actual este supradimensionat și pentru a evalua cum își face treabă fiecare angajat, a declarat, sambătă, Florin Citu, ministrul Finanțelor Publice.

"Avem 16 ministere din 24 câte erau înainte. Fiecare minister trebuie să facă un audit, să vadă ce se întâmplă în interior, să vadă dacă aparatul este supradimensionat, o analiză cum își face fiecare treaba etc. Vom vedea care este rezultatul acestei analize", a spus ministrul Finanțelor la un post TV.

El a precizat că premierul a solicitat auditurile și, în funcție de ele, se va luă decizia dacă vor fi ajustări de personal.  "În curând va apărea și această reorganizare", a adăugat oficialul guvernamental.

Ministrul Finantelor a reiterat faptul că există multe funcții ocupate pe alte criterii decât cele profesionale, iar acest lucru trebuie să înceteze.

"Am spus tot timpul: cei care sunt neprofesioniști, leneșii, cei promovați în funcții pe criterii politice, acolo sigur se va umblă. Asta nu inseamnă disponibilizări, înseamnă o reparare a situației, pentru că au fost populate foarte multe funcții cu politruci și asta nu mai poate să continue\", a precizat Citu, conform Agerpres.  

Comentarii Existente
2019-11-30 12:39:29
Cetateanul

Nu mai sunt sclavi in mediul privat . Trebuie dati afara oameni de la stat pentru a-i trimite la sclavagism, la propriu . Nu exista norma de lucru, sa te vad pe tine mare capitalist daca poti sa lucrezi cat iti dau eu de lucru in opt ore !

2019-11-30 15:56:48
klaus werner joiannis

Dragi romani, eu sant foarte multumit de realizarile mele : am  guvernul meu, am parlamentul meu, am serviciile mele, am justitea mea, desigur independenta, si am ziua mea natională, scuze...multinatională, ca v-am confiscat-o si p-asta...pas cu pas... GHINION !

2019-11-30 17:41:06
Dati afara orice angajat care e membru de partid !!! Prima regula !!!

Orice membru al oricarui partid sa fie dat afara din structurile de stat ! Angajatii oricarei structuri de stat nu au voie sa fie membri de partid sau sa faca politica !!! Asa vor pleca majoritatea analfabetilor si coruptilor !!!

2019-11-30 19:27:38
Vasile

Sa fie dati afara juma dintre ei ca stau la cafea si barfa si cand te duci cere nimicuri sa te plimbe fotocopii si au langa ei aparat deci reformat tot aparatu bugetar

2019-11-30 20:22:24
Fara privati nu exista bujetari !!!

Fiecare bujetar sa scrie ce face si cit face intr-o si intr-o luna !!! Daca nu stie ce face si cit face, sa fie dat afara inpreuna cu “seful” lui !!!

2019-11-30 20:35:44
Cetateanul

Fara privati Ia sa-si recupere statul bunurile luate cu japca din 90 pana astazi, sa vedem ce mai ramane de marii privati ? Vrei sa zici ca inainte de 89 lumea nu muncea ? Nu se putea trai in tara ? Eu am trait mai bine atunci si oricati asa-zisi privati o sa incerce sa schimbe asta nu o sa reuseasca . Parintii mei erau oameni de rand, aveam stabilitate si siguranta .

2019-11-30 21:02:49
Paine si circ in Romanica

Trebusoara asta cu reducerea numarului taietorilor de frunza de prin ministere o anunta si o face orice guvern care se instaleaza pentru a pune in functie taietorii lor sub formula "competenta". Nimic nou, dar ce facem cu maimutoiul Citu care ar vrea sa opreasca programul Prima Casa??? Singurul program guvernamental care mentine ramura Constructiilor in viata. Asta ori e prost ori se preface? Si se mai mira de ce scade leul zilnic, ar trebui judecat pentru sabotarea cu intentie a monedei nationale daca mai exista infractiunea asta in cod. E atat de prost incat se va sabota si pe el in final. Eu inteleg ca Ludovic e consumator de performanta si nu se pune baza prea mare pe el dar Santa Klaus ce face cand vede zilnic ca maimutoiul asta scoate perle dupa perle zilnic? Doreste sa distruga si constructiile, singura ramura din economie in care inca activeaza companii cu capital autohton? Nu suporta decat companii straine? Nu trebuie sa mai existe companii de constructii si dezvoltatori Romani? Totul sa mearga la companii straine cu finantari prin bancile lor? Asta e planul discutat la UE? Primeste indicatii de genul asta de la Bruxelles? Sa ne spuna ca sa stim ce avem de facut mai departe.

Alte articole din: ECONOMIE