Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se întâmplă o dată la sute de ani! ECLIPSĂ DE LUNĂ şi de SOARE în februarie 2017

Thursday, 09 February 2017, 16:07 Sursă: REALITATEA.NET

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie. Se întâmplă o dată la sute de ani! Luna aceasta vom avea la 11 februarie o eclipsă de Lună şi la 26 februarie o eclipsă inelară de Soare. Tot la 11 februarie cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková devine vizibilă în emisfera nordică, apropiindu-se cel mai mult de Terra.

În 2017 vom avea parte de patru eclipse de Soare şi Lună. (n.r. în mod normal numărul maxim al eclipselor de Soare şi de Lună dintr-un an poate fi de 7). Două au loc luna asta.

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie. Prima, la 11 februarie, când Luna intră în umbra Pământului, fenomenul fiind vizibil şi din România, începând cu ora 0.43 şi cea de a doua la 26 februarie, o eclipsă inelară de soare vizibilă în Zambia începând cu ora 8.10, ora României. Luna februarie este plină de evenimente cosmice: Luna plină se numeşte Luna de Zăpadă şi prevesteşte un val istoric de omăt. La 11 februarie, Cometa Anului Nou, cometa 45P/Honda-Mrkos-Pajdušáková, devine vizibilă în emisfera nordică, la scurt timp după miezul nopţii. Conform superstiţiilor şi tradiţiilor populare din diferite culturi, aceste coincidenţe sunt “aducătoare de dezastre”.

Astfel, începând cu 30 ianuarie, vulcanologii au înregistrat o activitate crescută sub vulcanii: Etna, din Italia, Bogoslof, Insulele Fox, SUA, Takawangha, Insulele Andreanof, SUA. Acesta din urmă a şi erupt în urmă cu câteva zile. Din punct de vedere seismic, Luna este “acuzată” încă din antichitate de faptul că aduce în fazele ei de creştere mişcări telurice.

Din punct de vedere religios, eclipsa de soare este asociată morţii lui Iisus Hristos, pe cruce şi morţii fiului Profetului Mohamed, Ibrahim. Deşi astrologii susţin că “alinierea astrelor” este favorabilă pentru anumite zodii, o astfel de coincidenţă cosmică atrage după sine tensiuni sociale la nivel planetar, risc ridicat de producere de războaie şi o creştere a nivelului de nervozitate, conform click.ro.

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie.  Eclipsa Lunii se produce atunci când Soarele, Pământul şi Luna se aliniază, în timp ce Terra se află în mijloc. Acestă poziţie face ca umbra Pământului să se poziţioneze pe suprafaţa Pământului, provocând o eclipsă a Lunii, notează Daily Mail.

În timpul unei eclipse în penumbră, doar umbra mai difuză a Pământului se poziţionează pe suprafaţa Lunii. Dacă cerul va fi senin, Luna va căpăta o nuanţă de gri închis în timpul eclipsei. În Bucureşti, Luna în penumbră va putea fi vizibilă începând cu 11 februarie 2017 de la ora 00:34, va atinge apogeul la ora 02:43 şi se va termina la 04:53.

(w500) <p>ECLIPS�

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie. Şi cometa 45P va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie.  În aceiaşi perioadă, cometa 45P va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ. ,,Cometa 45P, vizibilă după apus în ultimele două luni, va atinge punctul cel mai apropiat de Pământ pe 11 februarie când se va afla la 0,08 unităţi astronomice (11 milioane de kilometri) de Pământ,'' informează NASA, conform descopera.ro.

Eclipsa de Lună din 11 februarie 2017 are loc cu Luna în Leu pe gradul 22: 28 în opoziţie cu Soarele în Vărsător gradul 22:28 iar Luna se află în apropierea Nodului Nord Lunar pe gradul 3:20 Fecioara.

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie. O Eclipsă de Lună poate produce transformări majore, este o energie imensă ce ne orientează mai mult spre relaţii, poate declanşa fel de fel de crize în scopul conştientizării necesităţii unei relaţii în viaţă noastră, fie că vorbim de o relaţie de la locul de muncă, de relaţia cu noi înşine, de relaţia cu partenerul de viaţă, cu cei apropiaţi nouă, cu societatea în care trăim.

Este bine să ştim că o Eclipsă de Luna este o Lună Plină (Luna este în opoziţie cu Soarele) mai puternică cu efecte de durată, emoţiile sunt sporite, ceva vine în lumina în acest moment şi dacă vom fi atenţi la aceste emoţii ale noastre cu siguranţă ne putem da seama ce trebuie să modificăm, să eliminăm sau să adăugăm vieţii noastre pentru a ne simţi bine.

ECLIPSĂ DE LUNĂ 11 februarie. Cu această Eclipsa de Lună, bat clopotele astrale pentru momente de viaţă importante, sortite. Emoţiile sunt mari iar starea de disconfort, dezorientare, ceaţă, manipulare, este pe măsură. În timpul Eclipsei de Lună, Pământul este între Soare şi Lună iar pentru o scurtă perioadă de timp, putem vedea cum umbra pământului devine calea de transmitere a luminii către Lună, o lumină roşiatică cu nuanţe de maro şi gri.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL