Scurtmetrajul "Ramona", de Andrei Crețulescu, în competiția Semaine de la Critique de la Cannes

Monday, 20 April 2015, 16:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

A 54-a ediție a prestigioasei secțiuni va avea loc luna viitoare, în perioada 14 — 22 mai.

Violent, stilizat și fără dialoguri, "Ramona" încheie trilogia realizată de Andrei Crețulescu și începută cu scurtmetrajele "Bad Penny" (2013) și "Kowalski" (2014). Din distribuție fac parte aceiași actori: Rodica Lazăr, Dorian Boguță, Andi Vasluianu, Șerban Pavlu, cărora li se adaugă Ana Ularu.

Cu o experiență de critic de film, Andrei Crețulescu a produs pentru HBO România primul sezon din serialul "În derivă" și nouă documentare originale. În 2011 a înființat compania de producție Kinosseur. După ce a produs lungmetrajul "Killing Time" (regia Florin Piersic Jr.), Andrei a scris și regizat "Bad Penny" și "Kowalski", acesta din urmă laureat cu premiul pentru cel mai bun scurtmetraj la Festivalul de Film de la Zagreb, în 2014, și cu premiul de regie și de interpretare (Andi Vasluianu) la Festivalul de Film European de la Lille, în 2015.

"Ramona" este un scurtmetraj 100% independent, produs de Andrei Crețulescu (Kinosseur), Radu Stancu (deFilm) și Claudiu Mitcu (We Are Basca). Coproducători sunt Dan Chișu (DaKino) și Eugen Kelemen (Digital Cube).

Semaine de la Critique este o secțiune paralelă a Festivalului de la Cannes, înființată în 1962 și concentrată pe regizori aflați la început de carieră.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: CULTURĂ