Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scrisoare-protest a medicilor față de unele prevederi din Legea izolării și carantinării: "Lasă loc abuzurilor!"

Sunday, 12 July 2020, 08:35 Sursă: Realitatea PLUS

Numărul total de infectări trece de 32.000 după ce autoritățile au raportat cel mai negru bilanț de la aparția primului caz de coronavirus pe teritoriul României. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 698 de noi îmbolnăviri și au fost au fost făcute 1.4610 de teste. 

"Ingrijorator este ca incepem cu o cifra de 6 pana aproape de 7 (sute de cazuri noi raportate în 24 de ore - n.r.), ingrijorator este faptul ca trendul nu este deloc descrescator in ultimele 10 zile,de unde rezulta ca relaxarea a fost inteleasa ca o lipsa totala in ceea ce priveste atentia pe care trebuie sa o dam masurilor de protectie", a declarat Carmen Dorobăț, manager Spitalul de Boli Infecțioase Iași. 

"Suntem in mijlocul unei furtuni globale care este in crestere si acest virus nu poate fi inselat din cauza asta este foarte importanta respectarea persoanelor si garantia reciproca", a afirmat Herman Berkovits - medicul personal al lui Beniamin Netanyahu.

Între timp, mulți dintre cei aflați în prima linie în lupta cu noul coronavirus trag un semnal de alarmă cu privire la legea privind carantinarea şi izolarea. Sunt nemulțumiți de articolul care prevede detașarea obligatorie a cadrelor medicale în zonele cu deficit, în situații speciale.

"Corpul medical ţine piept îmbolnăvirilor de Covid-19 de aproape 4 luni. Fără nicio ezitare. Încălcarea drepturilor cetăţeneşti, prin adoptarea unor măsuri abuzive, îndreptate împotriva corpului medical nu sunt justificate nici legal, nici epidemiologic, şi, mai cu seamă moral. ( ... ) Solicităm tuturor celor care reprezintă profesia luarea de poziție oficială, neîntârziat. Este obligaţia celor ce ne reprezintă, a Colegiului Naţional al Medicilor, a sindicatelor, a tuturor asociaţiilor profesionale ai căror membri suntem prin lege", se arată într-o scrisoare deschisă semnată de mai mulți medici de la Spitalele de Urgență din Craiova, Târgu-Mureș, Miercurea Ciuc și de la Maternitatea Bucur București.

 

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL