Coronavirus - România: 241339 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scrisoarea unei tinere pentru preşedinte: "Ne mor oamenii, Klaus. Ne moare speranţa. Fă ceva"

Tuesday, 03 November 2015, 13:47 Sursă: REALITATEA.NET

Oana Geambaşu îi reprosează şefului statului că nu are o atitudine mai fermă în rezolvarea problemelor care afectează românii, mai ales acum, după tragedia din clubul Colectiv.

Redăm, în continuare, scrisoarea integrală, publicată pe reţeaua de socializare:

"Dragă Klaus Iohannis,

Ce mai faci? Să ştii că ţara ta, oamenii tăi nu sunt bine. Avem zeci de morţi, ascunşi sau nu. Sute de răniţi, în stare critică sau stabilă. Arşi, intoxicaţi cu fum, substanţe toxice, călcaţi în picioare. Tu ce mai zici? Voi sunteţi bine?

Acum fix un an am ieşit în stradă şi am îngheţat pentru preşedinte, pentru tine. Am mers kilometri pe jos, a purtat pe rând o pereche de mănuşi, aproape leşinaţi de sete. Cu copiii pe umeri şi cu sufletul în mănuşi. Ne-am unit pentru că aveam speranţă, Klaus.

Să ştii că în noiembrie 2014 ne-au înconjurat jandarmii, au aruncat cu gaze în noi, ne-au bruiat reţeaua de telefonie şi ne-au blocat în piaţeta Regelui. Da, pe Kiseleff, unde te dădeai tu cu bicicleta ca să ne câştigi voturile. Şi da, da, fără coloana oficială. Şi ştii, Klaus, de ce am înghiţit toate astea? Pentru libertate, Klaus. Dreptate. Civilizaţie. Normalitate. România lucrului bine făcut.

Şi ce-am primit, Klaus? Ne-au ars prietenii în cluburi îngropate sub praf de şpagă şi corupţie. Şi ştii ce, Klaus, ştii ce e mai nasol? Ne omori prieteni, părinţii şi copiii. Şi odată cu ei ne omori şi speranţa.

Unde e Lucrul Bine Făcut din România? CUm de ajunge, dragă Klaus, o ambulanţă după 20 de minute la locul unui carnagiu? Cum îi laşi, Klaus, pe Ponta şi Oprea să joace sarabanda pe mormintele oamenilor şi pe speranţa noastră? Cum laşi, Klaus, să facă o catedrală mai mare decât mall-urile, când noi n-avem medici, spitale, medicamente?

Alo, Klaus, ne auzi? Suntem noi, fraierii care te-am pus acolo. Ne mpr oamenii, Klaus. Ne moare speranţa. Fă ceva.

Ne vedem la 18.00, la Universitate."

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL