Permisul, o luptă grea. Doi din trei candidați pică sala

Saturday, 19 January 2019, 09:42 Sursă: REALITATEA TV

Dacă în 2017, aproape jumătate dintre candidați promovau proba teoretică, azi situaţia s-a înrăutăţit. Doar o treime dintre cei care se prezintă la examen îl și promovează.

"Se constată în utltima perioadă un dezineteres al celor care vor să intre în posesia unui permis de conducere. Sunt instructor de 28 de ani", spune Aurel Moraru, instructor auto.

La finalul cursurilor teoretice, fiecare elev primește un aviz pentru a putea ieși pe sosea, la cursurile practice. Deci pregatire există în școlile de șoferi, chiar și examene identice cu cele de la poliție. Mai departe, totul stă în voința elevului.

Reprezentanții Direcției pentru Permise trag un semnal de alarmă.

"Din 100 de persoane care dau examenul scris, aproximativ 30 de persoane trec de proba teoretică. Candidații nu reușesc să treacă de 22 de întrebări", spune purtătorul de cuvânt al DRPCIV, Rodica Popescu.

La proba practică sunt alte probleme. Din cauza traficului infernal din Bucureşti, candidaţii dau examenul mai mult stând la semafor.

În cazul în care şi infrastuctura o va permite, Direcţia pentru Permise ar vrea ca proba de traseu să se desfășoare și pe șoseaua ocolitoare a Capitalei.


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Alte articole din: SOCIAL