Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Schimbarea-șoc prin care oamenii trec la bătrânețe și are efecte imense

Monday, 16 September 2019, 18:57 Sursă: REALITATEA.NET

Nu se mai implică în relațiile sociale cum o făceau înainte

În tinerețe, pe lângă problemele tale reușești de fiecare dată să te încarci și cu problemele prietenilor sau ale rudelor. Însă, la bătrânețe îți dai seama că e mai bine să nu te amesteci în problemele altora și să fii mult mai rezervat în privința sfaturilor. Cu alte cuvinte realizezi că încercarea de a rezolva probleme altora ar fi doar o pierdere de timp și de energie.

Nu mai tolerează discuțiile inutile

Dacă azi te-ai întâlni cu un prieten mai vechi întâmplător, cu siguranță i-ai spune că ar trebui să vă vedeți mai des, ei bine fraza aceasta nu o s-o mai repeți și la bătrânețe. Asta pentru că vei fi deja conștient că interacțiunile tale regulate ar trebui să fie cu oamenii pe care ți-i dorești. Astfel, când te vei întâlni cu un vechi prieten, probabil vei spune doar „Mă bucur să te văd".

Încep să-și dedice mai mult timp hobby-urilor de care nu au avut timp

Din cazua ritmului alert în care trăim, al serviciului care ne acaparează aproape tot timpul și toată energia, nu mai avem timp să desfășurăm și alte activități.De aceea, la bătrânețe preferi să te dedici pasiunilor vechi, în loc să ieși la o bere cu prietenii.

Nu mai caută să-și facă prieteni noi

Tinerețea vine la pachet cu un număr semnificativ de prieteni, care încep să scadă pe măsură ce înaintenzi în vârstă. Iar din momentul care ți-ai găsit un loc de muncă este mult mai complicat să-ți faci prieteni noi așa că preferi cu aceea pe care- cunești de prin școală, chiar dacă sunt puțini, vei vedea că sunt mult mai prețioși decât o sută de amici.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL