Coronavirus - România: 29620 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De duminică vor apărea rafturi noi în toate magazinele. Ce îi obligă legea pe patroni

Friday, 27 March 2015, 13:42 Sursă: REALITATEA.NET

Produsele aflate la vanzare cu pret redus, cu trei zile inainte de expirarea termenului de valabilitate, vor trebui puse pe rafturi delimitate vizibil, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor, se mentioneaza intr-o lege ce va intra in vigoare duminica. Comerciantii care nu vor aplica noile reguli risca amenzi drastice.

Legea nr. 57/2015 pentru modificarea si completarea art. 33 din OG nr. 99/2000 privind comercializarea produselor si serviciilor de piata, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 202 din 26 martie 2015 si care va intra in vigoare pe 29 martie, prevede cateva noutati in privinta comercializarii produselor cu pret redus in prag de expirare.

Astfel, actul normativ care se va aplica de duminica stabileste urmatoarea masura:

Produsele aflate la comercializare cu pret redus/oferte promotionale, cu 3 zile inainte de expirarea datei durabilitatii minimale/datei-limita de consum aferente produselor alimentare sau a termenului de valabilitate/datei de minima durabilitate aferente produselor nealimentare, se sorteaza si se expun la comercializare, pe rafturi sau in standuri, delimitate vizibil, cu informarea corecta, completa si precisa a consumatorilor".

Acelasi document mai prevede ca nerespectarea acestei reguli este considerata practica comerciala incorecta si se sanctioneaza conform reglementarilor legale in vigoare. Mai multe pe AvocatNet.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL