Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Schimb de replici acide între Badea și Tolontan: "Bodyguard camuflat, un pic pervers"

Tuesday, 31 October 2017, 09:45 Sursă: REALITATEA.NET

Într-un text al cărui titlu este o analogie cinematografică – "Procesul maimuţelor la Antena 3" –, jurnalistul Cătălin Tolontan analizează emisiunea în care vedetele Antenei 3, Mihai Gâdea şi Mircea Badea, şi-au expus "teoria complotului". Potrivit celor doi, modul în care televiziunile occidentale au reflectat protestele de stradă din România, de la începutul anului, este "o manipulare orchestrată din străinătate".

"Nu rezultă clar cum, dar în mod cert unul dintre ingredientele propagandei antiromâneşti este George Soros, pomenit des în emisiune. Numele său a fost propus publicului în acelaşi stil vag, însă violent-insinuant, ştim noi ceva ce voi nu ştiţi încă!, în care Donald Trump îl folosea în campania sa electorală", şi-a început Tolontan textul publicat pe blogul personal.   
Analiza redactorului-şef al Gazetei Sporturilor nu a rămas fără replică din partea lui Mircea Badea, care i-a dedicat la rândul lui un text pe blog – "Procesul Etapei versus Procesul Maimuţelor".   Badea îşi descrie colegul ca un om cunonscut iniţial prin participarea la emisiunea "Procesul Etapei" "unde colabora la numărarea cornerelor" şi care ulterior a devenit celebru "prin exagerarea până la apocalipsă a unor situaţii negative din sistemul sanitar şi prin sporirea emoţiilor legitime, urmări ale unor tragedii, prin partializarea intenţionată a unor date medicale şi scoaterea lor din contextul statistic internaţional".   De asemenea, Badea îl acuză pe Tolontan că „deteriorează unele detalii fine care conduc la alterarea discursului real din emisiune şi articulează unele enununţuri concluzive care nu au existat în fapt".   "Mimând analiza rece, domnul Tolontan este de fapt bodyguardul camuflat, neasumat, un pic pervers, al uneia dintre părţi", mai scrie Badea înainte de a explica, punctual, unde greşeşte Tolontan, conform click.ro.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL