Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Scenariu NEGRU pentru România după Brexit: Ungaria lui Viktor Orban, sprijinită de Rusia...

Friday, 24 June 2016, 20:47 Sursă: REALITATEA.NET

Românii au toate motivele de îngrijorare profundă după Brexit-ul de astăzi. Este o chestiune de timp, până când curentul autonomist va produce efecte în Ţinutul Secuiesc.

Ungaria lui Viktor Orban, puternic sprijinită de Rusia, va prinde aripi. România are o elită politică schimbată cu forţa prin cătuşe, şi-a măcelărit singură companiile cu capital românesc, şi este mai vulnerabilă ca oricând la soft power-ul ce se va exercita din Vest, dar care va fi manevrat de păpuşarii de la Kremlin, avertizează analistul Bogdan Chirieac, într-un editorial publicat pe DCNews.

"Până acum singurul lucru în favoarea noastră a rămas originea etnică a preşedintelui ales, Klaus Iohannis. Va fi greu să-i zugrăveşti pe români ca ultranaţionalişti şi să exerciţi presiuni asupra ţării din acest motiv", explică Chirieac.

Toată lumea vorbeşte astăzi de efectul de domino. Olanda, Danemarca, Cehia, dar chiar şi Le Pen din Franţa cer referendumuri de ieşire din UE.

Bucurie, votcă şi kazacioc - la Kremlin. Visul european riscă să se prăbuşească cu zgomot. Fără Marea Britanie, axa Berlin-Moscova curăţată de ideologie poate funcționa impecabil, mai arată analistul.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL