Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scenariu bombă: PSD are "pe ţeavă" textul OUG privind amnistia

Wednesday, 01 August 2018, 15:59 Sursă: REALITATEA.NET

Calendarul ar fi deja pus la punct și mai marii PSD au etapele stabilite. Sursele noastre ne spun că urmează o săptămână de foc.

Viorica Dăncilă a refuzat să semneze documentul, iar săptămâna viitoare intră în concediu. Atribuțiile urmau să fie delegate lui Viorel Ștefan, dar Liviu Dragnea nu ar fi fost de acord.

Este motivul pentru care Paul Stănescu va prelua atribuţiile Vioricăi Dăncilă. Sursele Realitatea TV mai spun că textul ordonanței pentru amnistie este deja redactat și că ar mai fi doar câțiva pași până la adoptare. 

”Există ordonanța redactată, săptămâna viitoare va intra în ședința de Guvern condusă de Paul Stănescu”, a anunțat realizatoarea Realitatea TV, Denise Rifai. 

Parlamentul este în vacanță. Care va fi procedura

Parlamentul este în vacanță; Guvernul poate legifera doar prin ordonanțe simple, nu de urgență. Totuși, există un șiretlic la care PSD-ALDE vor apela.

”Este vorba despre procedura de convocare a birourilor permanente la Parlament. Poate fi deschisă de președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, sau cineva delegat de ei. Dacă vor convoca aceste birouri permanente în Parlament este suficient pentru ca Guvernul să poată emite OUG”, a precizat Denise Rifai.

Procedura a fost începută, OUG va fi publicată în Monitorul Oficial și va produce efecte, a subliniat jurnalista. 

Guvernul a mai dat OUG în vacanţa parlamentară

Pe de altă parte, nu este prima dată când Guvernul dă OUG în vacanţa parlamentară. Anul trecut, Guvernul a adoptat mai multe ordonanţe de urgenţă, printre ele şi cea referitoare la plafonarea pensiilor speciale, pentru care nu mai poate fi depăşită valoarea salariilor aflate deja în plată în momentul calculării pensiei, cea care vizează creşterea salariilor poliţiştilor cu 10%, dar şi documentul referitor la plafonarea indemnizaţiilor pentru mame, care nu vor puteea fi mai mari de 8.500 de lei. 

Spre exemplu, pe 12 septembrie 2017, Senatul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului 61/2017, care permite preluarea ELCEN de Primăria Capitalei. Senatorul PMP Traian Băsescu a contestat proiectul susţinând că municipalitatea nu va putea administra ”acest colos energetic”.

”Hai să discutăm despre ELCEN, că despre asta e vorba, nu despre operatori de energie... Este ambâţul doamnei primar general... Ajunge la procurori transferul dacă se face, să ştiţi, dar până una-alta este ambiţia dnei primar general (Gabriela Firea - n.red.) de a prelua ELCEN-ul”, a spus senatorul PMP Traian Băsescu, fost primar general al Capitalei.

El a precizat că puterea instalată a celor patru termocentrale ale ELCEN este de 1286 de MW, fiind cel mai mare producător de energie din sistemul energetic.

”Doamna primar general - iar PSD este suficient de inconştient încât îi face hatârul - vrea să preia sub controlul Primăriei Capitalei acest gigant energetic. Nu-şi dă seama că nu poate administra cu personalul primăriei un asemenea colos energetic. Mă îndoiesc, în calitate de fost primar general care ştie care e potenţialul administrativ, dar personalul din Primăria Capitalei nu e în stare să limpezească traficul din Capitală. Credeţi că vor putea să gestioneze în tandem patru termocentrale? Propunerea mea, ca om care a fost şi primar general şi ştie de unde provin pierderile, nicidecum din relaţia ELCEN-RADET, ci din pierderile pe care le are RADET în sistemul de distribuţie, eu vă sugerez să dăm un vot responsabil de respingere”, a adăugat Băsescu.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL