Coronavirus - România: 19257 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Anunț subversiv de la Guvern: Dacă împrumuți statul, nu plătești IMPOZIT

Wednesday, 20 June 2018, 20:35 Sursă: REALITATEA.NET

Din ziua lansării - vineri, 15 iunie - până acum, au fost subscrise titluri de stat în valoare de 80 de milioane de lei în cadrul emisiunii Centenar, care se va închide pe 6 iulie, a declarat miercuri, la Guvern, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

„Principalul scop al acestei emisiuni este de a oferi un instrument de economisire pentru populaţie. Ministerul Finanţelor va lansa emisiuni similare periodic, până la consumarea plafonului indicativ anual aprobat, respectiv 4 miliarde de lei pentru anul 2018", a spus Eugen Teodorovici, la un briefing de presă.

Potrivit ministrului, randamentele titlurilor de stat emise de MFP se situează în prezent între 2,8% și 5,5% pentru maturități reziduale cuprinse între 6 luni și 13 ani.

Ca să fie și mai atractive, titlurile de stat vor avea și un alt avantaj pentru cumpărători: dacă împrumuți statul nu plătești impozit. Nu același lucru se întâmplă cu dobânzile oferite de sistemul bancar.

Datoria publică a României la sfârșitul lunii martie era de 35,1% din PIB. MFP are programate împrumuturi în valoare de 48-50 miliarde lei de pe piața internă, pentru acest an.

El a a făcut declarațiile în contextul demarării programului Tezaur - ediția Centenar.


Citeste totul despre:


Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL