Scandalul Volkswagen, într-o nouă etapă: a intrat Fiscul pe fir

Tuesday, 24 November 2015, 14:43 Sursă: Agerpres

Procuratura din Germania a lansat o investigaţie de evaziune fiscală în legătură cu scandalul emisiilor poluante ale automobilelor grupului Volkswagen (VW).

Adaugă părerea ta

Procuratura din Germania a lansat o investigaţie de evaziune fiscală în legătură cu scandalul emisiilor poluante ale automobilelor grupului Volkswagen (VW), potrivit presei germane citată de Reuters.

Investigaţia se concentrează pe cinci angajaţi ai VW şi se referă la taxe în valoare de mai multe milioane de euro care nu au fost plătite de proprietarii de maşini, din cauza subevaluării nivelului emisiilor de dioxid de carbon ale automobilelor grupului, a declarat un purtător de cuvânt al procuraturii din Braunschweig, localitate aflată în apropierea sediului central al VW din Wolfsburg.

Cel mai mare producător auto din Europa a recunoscut pe 3 noiembrie să datele referitoare la emisiile de dioxid de carbon a circa 800.000 de automobile sunt false şi a estimat că despăgubirile care vor fi acordate clienţilor şi alte costuri legate de practica înşelătoare s-ar putea ridica la 2 miliarde de euro.

Nivelul emisiilor de dioxid de carbon determină mărimea taxelor plătite anual de proprietarii automobilelor, scrie Mediafax.