Coronavirus - România: 191102 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Scandalul sacului cu voturi de la Sectorul 1. Dan Tudoarche: Am sesizat la SIJ incidentul

Wednesday, 07 October 2020, 09:52 Sursă: Realitatea Plus

"Reprezentantul meu i-a solicitat președintelui de birou procesele verbale prin care puteau să intre în acea cameră, bine-nțele că nu i-au dat, pentru că nu există, tot ce s-a întâmplat acolo este ilegal. (...) Procesele verbale de numărare a voturilor pe care le-au obținut repezentanții mei sunt semnate și de PSD, și de reprezentanții celorlalte partide, dar datele nu corespund cu cele introduse în sistemul AEP (Autoritatea Electroală Permanentă). Dacă era OK, spuneam "da, domnule, ați câștigat", dar așa este furt pe față. Asta este problema și aceasta este reclamația noastră," a afirmat Tudorache la Realitatea Plus.

În replică, Mario di Mezzo, reprezentant al PNL, a afirmat că este o tentativă disperată a PSD de a atrage atenția, cu speranța că va mai câștiga 1-2 procente la alegerile parlamentare.

Noua dispută legată de numărarea voturilor pentru primăria Sectorului 1 a izbucnit după ce,  marți, la Biroul Electoral Sector 1 București, a fost găsit un sac cu rechizite în care se aflau voturi pentru PSD și ALDE.

Duminică, Biroul Electoral al Municipiului Bucureşti a respins, ca neîntemeiată contestaţia PSD la decizia anterioară a Biroului electoral sector 1 privind respingerea cererii de renumărare a voturilor în acest sector. În urma acestei decizii, candidata USR Plus Clotilde Armand este noul primar al Sectorului 1.


Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL