Scandalul pe noul șef al Armatei s-ar putea muta la CCR

Thursday, 28 February 2019, 09:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Scandalul dintre Guvern și președintele Iohannis pe tema șefului Statului major continuă. Astăzi, instanța decide dacă va trimite la Curtea Constituțională articolul care stabilește procedura de numire a șefului Armatei.

Tema care urmează să fie tranșată de CCR este dacă numirea șefului Statului Major se face la propunerea ministrului Apărării sau ține direct de decizia președintelui țării.

Ministerul Apărării a contestat în instanță prelungirea mandatului lui Nicolae Ciucă de către Klaus Iohannis. O decizie care a fost contrară cu propunerea Guvernului, transmite Realitatea TV.

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) au decis, marţi 12 februarie, introducerea generalului Nicolae Ciucă ca parte în procesul în care Ministerul Apărării Naţionale cere anularea decretului semnat de preşedintele Klaus Iohannis prin care a fost prelungit mandatul şefului Statului Major al Apărării.

Judecătorul a pus în vedere reprezentantului Ministerului Apărării Naţionale şi celui Administraţiei Prezidenţiale să aibă în vedere o eventuală înţelegere amiabilă. "Să vă gândiţi şi la varianta împăcării", a transmis magistratul.

Scandalul a pornit de la respingerea de către Iohannis a propunerii făcute de ministrul Apărării: Iohannis nu a fost de acord cu șeful de Stat Major propus și a prelungit decretul de numire a lui Nicolae Ciucă. Ministerul Apărării a mers în contencios administrativ, iar decretul de numire a fost suspendat pana la soluționarea cauzei.

Potrivit unor surse guvernamentale, ministrul Apărării a încercat să-l contacteze de mai multe ori pe președinte. A trimis inclusiv o adresă oficială către Palatul Cotroceni pentru o întâlnire, dar nu a primit niciun răspuns.Adaugă părerea ta
Alte articole din: POLITICĂ